Sanal relax

Sanal relax

Merk: Sanal
Model: Sanal relax
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Prijs: €7,25 Excl. BTW: €5,99
Omschrijving

Sanal Relax is een kalmeringsmiddel voor honden en katten. Het produkt bestaat hoofdzakelijk uit aminozuren, vitaminen en mineralen (inositol, nicotinamide, L-tryptofaan, calcium, vitamine B6, vitamine E, zink, seleen, vitamine D3). Het aminozuur L-tryptofaan zorgt ervoor dat het lichaam zelf serotonine aanmaakt. Serotonine is een neurotransmitter. In de hersenen zorgt deze stof voor de overdracht van prikkels die verantwoordelijk zijn voor het slaappatroon. Zo ontstaat er een kalme en rustige gemoedstoestand, die vergelijkbaar is met het gevoel na het eten van een flinke maaltijd. Inositol (vitamine B8), dat deel uitmaakt van het vitamine B-complex, draagt bij aan de bescherming van celmembranen, met name van de hersen- en beenmergcellen. Het is betrokken bij een doorgeefsysteem van secundaire boodschappers in de hersenen. Inositol werkt in op de serotoninereceptoren en helpt zodoende om angstaanvallen te verminderen.

In tegenstelling tot sterkere kalmeringsmiddelen zorgt Sanal Relax voor een rustgevend effect zonder dat uw hond of kat versuft raakt. Als het wordt aangespoord tot activiteiten zoals een wandeling, dan is het daartoe prima in staat. Omdat Sanal Relax een keur aan aminozuren en mineralen bevat , kan het gerust gedurende langere tijd worden gebruikt. Toch adviseren we om de Relax-behandeling te staken zodra de gedragsproblemen van het dier afnemen of compleet zijn verdwenen.

Mogen zwangere honden of katten Relax gebruiken?
Sanal Relax is een vertrouwd product met een brede veiligheidsmarge. Zwangere dieren kunnen zonder probleem Sanal Relax gebruiken, omdat het nauwelijks effect heeft op de bloeddruk, wat van groot belang is bij dieren. Maar net als bij alle medicijnen moet de dosis tijdens de zwangerschap worden verminderd om nadelige effecten op de jonge dieren of de melk te voorkomen. Medicijngebruik tijdens de zwangerschap moet echter altijd extra goed gecontroleerd worden omdat elk dier weer anders reageert. Deze voorzorgsmaatregelen moeten gedurende de hele zwangerschap in acht worden genomen.

Kan Relax verslavend zijn?
Sanal Relax bevat uitsluitend natuurlijke ingredi?nten en is daarom veilig in het gebruik. Het heeft effect op de natuurlijke signaalroutes in de hersenen. Sanal Relax wordt voornamelijk gebruikt bij problemen waar serotonine bij betrokken is, zoals angst of agressie. Het kan apart worden gebruikt of in combinatie met gedragstraining. Sanal Relax brengt het dier tot rust zonder het te bedwelmen. Dit in tegenstelling tot sterkere kalmeringsmiddelen waarbij de hond of kat soms bijna nergens meer toe in staat is. Sommige honden hebben vanwege hardnekkige gedragsproblemen een langere therapie nodig. Dat leidt echter nooit tot verslaving, wat wel het geval kan zijn bij andere kalmeringsmiddelen zoals Valium.

Mag Relax worden gegeven aan honden of katten met hartproblemen?
Sanal Relax zorgt ervoor dat de hond of kat rustiger wordt zonder dat het van invloed is op de hartslag en de bloeddruk. Dat is gunstig bij hartproblemen en ook tijdens de zwangerschap. Andere middelen kunnen een lage bloeddruk veroorzaken of variaties in hartslag en hartritme en daarmee de werking van hartmedicijnen verstoren. 

Dosering:

Katten
katten < 2.5 kg  1/2 tabl. 2x daags
katten 2.5 - 5 kg   1 tabl. 2x daags

 

Ook geschikt voor lange autoritten, onweer en bezoek dierenarts

Geef Sanal 1 a 2 uur van te voren. Sanal relax werkt gedurende 6 tot 8 uur.

Inhoud: 15 tabletten

Tags:
Tags: